Inertia Oy

Kategoriat

Sivut

Linkit

Sekalaista

Palomuuriohjelmistot

Comodo Firewall on ilmaisista palomuuriohjelmistoista mielestämme paras. Se päihittää suorituskyvyllään kaikki muut, jopa maksulliset palomuuriohjelmat.


Tiedossamme olevista palomuuritesteistä kattavin on matousecin suorittama testi. Siinä on testattu kaikki merkittävät palomuuriohjelmat. Vain Windowsin oma palomuuri loistaa poissaolollaan. Ilmainen Comodo Firewall -ohjelmisto on testin mukaan ylivertainen. Se on ainoa ohjelmistollinen palomuuri, joka läpäisi puhtaasti vertailun jokaisen osion. Vertailussa suoritettiin 110 testiä. Yhteenvedoltaan helposti hahmotettavan testin tulokset löytyvät verkko-osoitteesta matousec. Suosittelemamme Comodo Firewall ja Privatefirewall -palomuuriohjelmistot ovat ainoat ilmaiset palomuuriohjelmat, joita matousec suosittelee.

Comodon palomuuriohjelmassa on ylivoimaisen peruspalomuurin lisäksi vahva tunkeutumisenesto eli HIPS (Host-based Intrusion Prevention System) -ominaisuus. Domodon palomuuriohjelmisto tarjoaa mahdollisuuden myös internetissä surffaamiseen virtuaalisella, hiekkalaatikoidulla selaimella (Virtual Comodo Dragon).


Comodo Firewall -ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta Comodo Firewall.


Mikäli Comodo Firewall ei jostakin syystä käy, suosittelemme toisena vaihtoehtona Privatefirewall-ohjelmaa.

Privatefirewall on ladattavissa seuraavalta verkkosivulta Privatefirewall.


quote Vain paras on kyllin hyvää. Joskus ilmainenkin voi olla paras. unquote

Virustentorjuntaohjelmat

image

Virustentorjuntaohjelmistoista suositeltavin on ilmainen Avast! 2020 Antivirus. Ellei se käy suosittelemme ilmaista AVG Antivirus -ohjelmaa. Avastin kanssa käyttöjärjestelmäpäivitysten yhteydessä esiintyneiden yhteensopivuusongelmien takia olemme suosituksessamme aiempaa varovaisempia.


Avast! on hyvin kevyesti tietokoneen resursseja käyttävä virustorjuntaohjelmisto.


Itse käytämme maksullista Kaspersky Anti-Virus 2020 -ohjelmaa kaikissa työasemissamme.


Avast 2020 Antivirus- ja Kaspersky Anti-Virus 2020 -ohjelmien etuna on tehokkuuden lisäksi suomenkielinen käyttöliittymä.

Avast! 2020 Antivirus -ohjelman voi ladata seuraavalta suomenkieliseltä verkkosivulta Avast! 2020 Antivirus.


AVG Antivirus -ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta AVG Antivirus.Kaspersky Anti-Virus -ohjelman voi ostaa ja ladata seuraavalta verkkosivulta Kaspersky Anti-Virus.

image


image

image

Main image courtesy of Stock Xchng