Inertia Oy

Kategoriat

Sivut

Linkit

Sekalaista

Haittaohjelmien torjuntaohjelmat

Haittaohjelmien torjuntaan suosittelemme seuraavia.


Tunkeutumisenesto eli HIPS (Host-based Intrusion Prevention System) -ohjelmaksi suosittelemme helppokäyttöisimpinä ja keveimpinä suomenkielisiä WinPatrol PLUS tai WinPatrol FREE -ohjelmia.


WinPatrol PLUS ja WinPatrol FREE -ohjelmat voi ladata seuraavasta linkistä WinPatrol ja WinPatrol PLUS.


image


Skannerit: SUPERAntiMalware ja Malwarebytes Anti-Malware.


Nämä ohjelmat löytävät ja poistavat myös vaikeita infektioita. SUPERAntiMalware ja Malwarebytes Anti-Malware -ohjelmat voi ladata linkeistä SUPERAntiSpyware ja Malwarebytes Anti-Malware.Passiivisen suojan rakentamiseen auttavat parhaiten: HOSTSXpert, SpywareBlaster ja Spybot Search & Destroy.


Viimemainittu tarjoaa myös skannausmahdollisuuden ja aktiivisen suojan haittaohjelmia vastaan, mutta itse käytämme vain sen ominaisuutta päivittää HOSTS-tiedosto ja asettaa passiiviset selainsuojat.


HOSTSXpert -ohjelmalla voi ladata uuden HOSTS-tiedoston esimerkiksi MVPS HOSTS file - MVPS.org -sivustosta käymättä itse sivustossa.


HOSTSXpert ohjelman voi ladata seuraavasta linkistä HOSTSXpert.


HOSTS-tiedostosta löytyy ansiokas ja seikkaperäinen, suomenkielinen kirjoitelma seuraavalta sivustolta HOSTS-tiedosto.SpywareBlaster-ohjelman voi ladata seuraavasta linkistä SpywareBlaster.


Spybot Search & Destroy -ohjelman voi ladata seuraavasta linkistä Spybot Search & Destroy.


HOSTS-tiedoston manipulointiin käytännöllisiä pikku apuvälineitä ovat myös Unlock HOSTS ja Lock HOSTS unlockhosts.bat ja lockhosts.bat -tiedostot. [Klikkaa hiiren oikealla ja valitse "Tallenna kohde levylle".]


Lisätietoja ja RenHosts.bat -tiedosto löytyy osoitteesta Rename HOSTS


Näiden tiedostojen ja MVPS HOSTS File (c) -tiedoston Readme- ja lisenssitiedostot ovat ladattavissa Readme ja License.


quote Vain paras on kyllin hyvää. Joskus ilmainenkin voi olla paras. unquote

image

Main image courtesy of Stock Xchng