Inertia Oy

Kategoriat

Sivut

Linkit

Sekalaista

Tietokoneen puhdistukseen ja optimointiin soveltuvat ohjelmat

Parhaista ilmaisista tietokoneen puhdistajista suosittelemme CCleaner-ohjelmaa, joka on ilmainen kotikäytössä.


Suomenkielisellä käyttöliittymällä varustettu CCleaner poistaa tehokkaasi turhia tiedostoja PC:ltä. Se poistaa mm. väliaikaistiedostot, evästeet, Windowsin roskakorin sisällön, historiatiedot ja välimuisti- eli cache-tiedostot monista sovelluksista kuten internet-selaimista (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Comodo Dragon, jne.). Mikäli haluaa, että tietyt evästeet säilyvät tietokoneen muistissa (esimerkiksi automaattista verkkosivulle kirjautumista varten), se onnistuu CCleanerin asetuksista. Mitä tahansa tiedostoja voi myös sisällyttää ei-pyyhittäviin poikkeuksiin. Pyyhkimisen voi myös tehdä turvallisesti 1-, 3-, 7- tai jopa Gutmanin 35-kertaisella pyyhkimisellä, jolloin poistettujen alueiden tiedot ylikirjoitetaan satunnaisilla merkeillä po. kertaisesti. SSD (Solid-State Device, Solid-State Disk tai Electronic Disk eli elektroninen levy) -tyyppisten levyjen kohdalla emme suosittele poistettujen kohtien moninkertaista päällekirjoitusta SSD-levyn kulumisen ja sen seurauksena niiden lyhentyvän eliniän takia.


CCleanerissä on myös Windowsin rekisterin optimointiominaisuus. CCleaner-ohjelma on yksi parhaista vaihtoehdoista rekisterin puhdistukseen. Suosittelemme harkittavaksi rekisterin puhdistukseen myös muita ohjelmia (WinOptimizer-ohjelma[t] sekä) erityisesti "Windowsin rekisterin puhdistus- ja optimointiohjelmat" -otsakkeen alla olevaa kahta ohjelmaa.


CCleaner-ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta CCleaner.Hyvän optimointi- ja puhdistuslisän tarjoaa maksuton Ashampoo WinOptimizer 2020 tai maksullinen Ashampoo WinOptimizer 18.


WinOptimizer 18:n etuina on suomenkielisyys ja monipuolisuus WinOptimizer 2020 -ohjelmaan verrattuna.


Ashampoo WinOptimizer 2020 -ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta Ashampoo WinOptimizer 2020.


Ashampoo WinOptimizer 18 -ohjelman voi ostaa ja ladata seuraavalta verkkosivulta Ashampoo WinOptimizer 18.

quote Vain paras on kyllin hyvää. Joskus ilmainenkin voi olla paras. unquote

Windowsin rekisterin puhdistus- ja optimointiohjelmat

image

Rekisteerin puhdistukseen ylivoimaisesti paras ilmaisohjelma on mielestämme Auslogics Registry Cleaner.


Se on osoittautunut pitkäaikaisessa käytössä useilla eri koneilla luotettavaksi ja tehokaaksi rekisterin puhdistajaksi ja optimoijaksi.


Auslogics Registry Cleaner -ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta Auslogics Registry Cleaner.Rekisterin defragmentointiin suosittelemme ohjelman varmatoimisuuteen ja luotettavuuteen perustuen Auslogics Registry Defrag -ohjelmaa. So on ladattavissa verkkosivulta: Auslogics Registry Defrag.


Tiedostojen pysyvä poistaminen

Tiedostojen pysyvään ja varmaan tuhoamiseen suosittelemme ohjelman tehokkuuden perusteella Eraser-ohjelmaa.


Eraser on ladattavissa seuraavalta verkkosivulta Eraser.

image

Main image courtesy of Stock Xchng