Inertia Oy

Kategoriat

Sivut

Linkit

Sekalaista

Tiedostojen eheytys (defragmentointi)

Defragmentointiin suosittelemme parhaana vaihtoehtona Auslogics Disk Defrag Free -ohjelmaa.

Se on osoittautunut pitkäaikaisessa käytössä tehokkaaksi ja luotettavaksi defragmentointi-ohjelmaksi, joka tarjoaa myös järjestelmän optimointiin liittyviä mahdollisuuksia. Levyn eheytyksen tiedetään parantavan tietokoneen suorituskykyä, kun tiedostojen tiedot ovat levyllä yhtenäisinä jaksoina, jolloin niiden luku on nopeammin tapahtuvaa, kuin jos ne olisivat sirpaloituneina sinne tänne eri puolille kiintolevyä.

Defragmentointia emme kuitenkaan suosittele tehtäväksi SSD (Solid-State Device, Solid-State Disk tai Electronic Disk eli elektroninen levy) -tyyppisille levyille, koska niistä tiedon haku on aina yhtä nopeata, vaikka tiedostot olisivatkin sirpaloituneita. Se johtuu siitä, että SSD-levyissä ei ole liikkuvia osia. SSD-levyn defragmentointi vain kuluttaisi levyä, koska sen tyyppisen levyn käyttöikään vaikuttaa päällekkäisten kirjoituskertojen määrä.


Auslogics Disk Defrag Free -ohjelman voit ladata seuraavalta verkkosivulta Auslogics Disk Defrag Free.

quote Vain paras on kyllin hyvää. Joskus ilmainenkin voi olla paras. unquote

Ohjelmien asennuksien poisto

image

Asennuksien poistoon suosittelemme ilmaista Revo Uninstaller -ohjelmaa.


Ohjelman käytössä tulee kuitenkin käyttää harkintaa, kun se ehdottaa poistettavaan ohjelmaan liittyvinä, tarpeettomina pitämiään rekisterimerkintöjä. Joskus (harvoin) tällaiset rekisterimerkinnät saattavat todellisuudessa liittyä aivan toiseen ohjelmaan kuin poistettavaan. Niiden poistamisesta aiheutuisi silloin tietenkin harmia. Revo Uninstaller -ohjelma luo aina palautuspisteen ennen ohjelman poistoa, joten voi aina palata aikaisemmin vallinneeseen tilanteeseen.


Ohjelmasta on olemassa myös maksullinen, monipuolisempi Revo Uninstaller Pro -versio, mutta maksuton riittää ominaisuuksiltaan mielestämme hyvin.


Revo Uninstaller on ladattavissa seuraavalta verkkosivulta Revo Uninstaller.


image

Main image courtesy of Stock Xchng