Inertia Oy

Kategoriat

Sivut

Linkit

Sekalaista

Muut parhaat ilmaisohjelmat

OHJELMIEN PÄIVITYS JA PITÄMINEN AJAN TASALLA


Tietoturvan kannalta on hyvin tärkeätä pitää kaikki tietokoneeseen asennetut ohjelmat ajan tasalla. Se vähentää tehokkaasti riskiä siitä, että jokin ohjelma olisi haavoittuva. Haavoittuvuudet lisäävät koneen saastumisriskiä.


Ohjelmien päivittämiseen ja pitämiseen ajan tasalla suosittelemme SUMo -ohjelmaa.


SUMo -ohjelma tarkastaa lähes kaikkien asennettujen ohjelmien tilanteen, ja ehdottaa vanhojen ohjelmistoversioiden päivittämistä ajan tasalle.


SUMo -ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta SUMo.
Mikäli olette kiinnostunut helppokäyttöisemmästä ja monipuolisemmasta SUMo Pro -ohjelmasta, voimme järjestää teille alennuksen ohjelman hinnasta. Ystävällisesti lähettäkää sähköpostiviesti tämän verkkosivun alalaidessa olevaan contct-sähköpostiosoitteeseen.TIETOKONEEN KELLON AIKAKORJAUSOHJELMA JA WINDOWS-PALVELU


Tietokoneen kello ei välttämättä aina pysy ajassa. Tietokoneen kello on kuitenkin helppo pitää automaattisesti ajassa näppärän pikku asennusohjelman ja Windowsiin sen avulla asentuvan palvelun kanssa. Aikaisempi suosituksemme oli asentaa Dimension4 -ohjelma ja Windows-palvelu. Nyt mielestämme paras keino pitää tietokoneen kello tarkassa ajassa on aktiivisesti kehitettävän NTP (Network Time Protocol) -palvelun käyttäminen siihen. Palvelun asennusohjelman lataamisen voi tehdä seuraavalta verkkosivulta NTP Download.


Siinä voi käyttää internetin aikapalvelimina esimerkiksi verkko-osoitteissa "time1.mikes.fi" ja "time2.mikes.fi" sijaitsevia Mittatekniikan keskuksen julkisia aikakorjauspalvelimia. Ne on helppo lisätä NTP:n käyttämiksi aikapalvelimiksi NTP:n asennusvaiheessa. Käytettyjä aikapalvelimia voi tarvittaessa päivittää ntp.conf -tiedostoon, joka sijaitsee asennetun ohjelman ETC-kansiossa. Päivityksen voi tehdä Muistio- tai Notepad++ -ohjelman avulla.LEVYOSIOIDEN / LEVYPARTITIOIDEN HALLINTA


Levyosioiden (levypartitioiden) hallintaan suosittelemme MiniTool Partition Wizard -ohjelmaa. Ohjelma on ilmainen henkilökohtaisessa ja akateemisessa käytössä ja siinä on englanninkielinen käyttöliittymä. Ohjelma toimii nopeasti, sitä on helppo käyttää, ja se tukee myös RAID-levyjä sekä levyjä joiden koko on yli 2 Tt. Se on monipuolinen ja selkeäkäyttöliittymäinen ohjelma kaikkeen levyosioiden perushallintaan.

Ohjelma on ladattavissa seuraavalta verkkosivulta MiniTool Partition Wizard.


RESURSSIENHALLINNAN KORVAAJA


Resurssienhallinnan korvaajaksi tai ainakin täydentäjäksi suosittelemme ilmaista xplorer2 Lite ohjelmaa. Ohjelmassa kannattanee valita View-valikosta "Tile horisontally" ja "Quick viewer". Ohjelma on huomattavasti kätevämpi kuin Resurssienhallinta, ja se on ilmainen henkilökohtaiseen ja akateemiseen käyttöön.

Ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta xplorer2 Lite.


TIEDOSTOJEN JA KANSIOIDEN HAKUOHJELMA


FileLocator Lite on kätevä, nopea ja monipuolinen ilmainen tiedostojen ja kansioiden hakuohjelma. Ohjelma on ilmainen sekä yksityisessä että kaupallisessa käytössä. Yritysversio tulee rekisteröidä (ilmaiseksi), jolloin siihen saa rekisteröintikoodin.

Ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta FileLocator Lite.


TIEDOSTOJEN JA KANSIOIDEN SYNKRONOINTI


Tiedostojen ja kansioiden synkronointiohjelmaksi suosittelemme ilmaista suomenkielisellä käyttöliittymällä varustettua FreeFileSync-ohjelmaa. Ohjelma on kätevä ja nopea esimerkiksi tiedostojen varmuuskopioden ottamisessa.

Ohjelman voi ladata seuraavan verkkosivun kautta FreeFileSync.


MUISTION KORVAAJA


Muistion eli Notepadin korvaajaksi tai täydentäjäksi suosittelemme Notepad++ -ohjelmaa. Tämä lähdekoodin editointiohjelma on ilmainen ja suomenkielisellä käyttöliittymällä varustettu. Itse käytän Notepad++ -ohjelmaa muun muassa verkkosivujen viimeistelyyn sekä esimerkiksi erään tietyn ohjelman suomentamiseen.

Ohjelman voi ladata seuraavan verkkosivun kautta Notepad++.
VERKKOSIVUJEN TEKOVerkkosivujen tekoon suosittelemme ilmaista, suomenkielisellä käyttöliittymällä varustettua BlueGriffon-ohjelmaa. Ohjelma toimii WYSIWYG (What You See Is What You Get) -periaatteella ja on ladattavissa osoitteesta BlueGriffon. Ohjelmasta on olemassa myös edullinen maksullinen laajempi versio.
VERKKOSIVUJEN SIIRTO NETTIINVerkkosivujen siirtoon nettiin suosittelemme esimerkiksi ilmaisiin Waterfox tai Pale Moon -selaimiin helposti asennettavaa lisäosaa FireFTP. Myös lisäosa FireFTP on ilmainen.

Waterfox-selaimen ja FireFTP-lisäosan etuna ovat niiden suomenkieliset käyttöliittymät.

(Pale Moon -selaimen ja sen myötä myös FireFTP-lisäosan saa myös käyttöliittymältään suomenkielisiksi, kunhan googlaa helpot ohjeet netistä. Pale Moon -selaimen ohjelmakoodi on vain oleellisesti vanhempaa kuin Waterfox-selaimessa käytetty ohjelmakoodi, mikä puhuu Waterfox/FireFTP -yhdistelmän valitsemisen puolesta.)

Lisäosan voi ladata Waterfox ja Pale Moon -selaimiin seuraavalta verkkosivulta FireFTP.

Waterfox-selaimen puolesta puhuu lisäksi sen tuore ja tietoturvaltaankin varsin ajantasainen ohjelmakoodi.ETÄTUKIOHJELMAEtätukiohjelmaksi suosittelemme ilmaista TeamViewer -ohjelmaa. TeamViever on suomenkielisellä käyttöliittymällä varustettu ja ilmainen ei-kaupallisessa käytössä.

Ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta TeamViewer.MUSIIKKISOITIN JA MUSIIKIN ORGANISOIJA


Paras musiikkisoitin ja musiikin organisoija on mielestämme MusicBee -ohjelma, jota kehitetään aktiivisesti.


MusicBeen voi ladata seuraavalta verkkosivulta MusicBee.LEVYNKUVAAN PERUSTUVAT VARMUUSKOPIOINTIOHJELMAT

Viimeisenä muttei vähiten tärkeänä suosittelemme varmuuskopiointiin AOMEI Backupper Standard FREE -ohjelmaa. Itsellämme ei ole kokemusta ohjelman käytöstä, mutta tutustuttuamme siihen muitten arviointien pohjalta, voimme ilmaisohjelmista suositella lähinnä sitä. Kotikäyttöön ilmaiseksi mahdollistetun varmuuskopiointiohjelman voi ladata verkkosivulta AOMEI Backupper Standard FREE.


Itsellämme on usean vuoden ja eri ohjelmaversioiden kokemus Acronis True Image 2021 ohjelmasta ja sen edeltäjistä. Maksullisista vaihtoehdoista voimme varauksetta suositella sitä varmuuskopiointiin. Ohjelma on pelastanut päivämme yhtä useamman kerran. Tämän maksullisista varmuuskopiointiohjelmista mielestämme parhaan laatu/hintasuhteen omaavan ohjelman voi ladata verkko-osoitteesta Acronis True Image 2021 Standard.
quote Vain paras on kyllin hyvää. Joskus ilmainenkin voi olla paras. unquote

image

Main image courtesy of Stock Xchng