Inertia Oy

Kategoriat

Sivut

Linkit

Sekalaista

Muut parhaat ilmaisohjelmat

OHJELMIEN PÄIVITYS JA PITÄMINEN AJAN TASALLA


Tietoturvan kannalta on hyvin tärkeätä pitää kaikki tietokoneeseen asennetut ohjelmat ajan tasalla. Se vähentää tehokkaasti riskiä siitä, että jokin ohjelma olisi haavoittuva. Haavoittuvuudet lisäävät koneen saastumisriskiä.


Ohjelmien päivittämiseen ja pitämiseen ajan tasalla suosittelemme SUMo ja FileHippo App Manager -ohjelmia.


SUMo -ohjelma tarkastaa lähes kaikkien asennettujen ohjelmien tilanteen, ja ehdottaa vanhojen ohjelmistoversioiden päivittämistä ajan tasalle.


SUMo -ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta SUMo.FileHippo App Manager -ohjelma on myös helppokäyttöinen, mutta kattaa vain yleisimmin käytetyt ohjelmat.


FileHippo App Manager -ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta FileHippo App Manager.TIETOKONEEN KELLON AIKAKORJAUSOHJELMA


Tietokoneen kello ei välttämättä aina pysy ajassa. Tietokoneen kello on kuitenkin helppo pitää automaattisesti ajassa näppärän pikku ohjelman avulla. Paras tietokoneen kellon aikakorjausohjelma on henkilökohtaisten kokemuksiemme mukaan Dimension 4 -ohjelma.


Siinä voi käyttää internetin aikapalvelimina esimerkiksi verkko-osoitteissa "time1.mikes.fi" ja "time2.mikes.fi" sijaitsevia Mittatekniikan keskuksen julkisia aikakorjauspalvelimia. Ne on helppo lisätä Dimension 4:n käyttämiksi aikapalvelimiksi ohjelman monipuolisen käyttöliittymän kautta.


Dimension 4 on ilmainen henkilökohtaisessa käytössä kotona, koulujen ja yliopistojen opetuskäytössä ja hyväntekeväisyysorganisaatioiden käytössä.


Dimension 4:n voi ladata seuraavalta verkkosivulta Dimension 4.LEVYOSIOIDEN / LEVYPARTITIOIDEN HALLINTA


Levyosioiden (levypartitioiden) hallintaan suosittelemme MiniTool Partition Wizard -ohjelmaa. Ohjelma on ilmainen henkilökohtaisessa ja akateemisessa käytössä ja siinä on englanninkielinen käyttöliittymä. Ohjelma toimii nopeasti, sitä on helppo käyttää, ja se tukee myös RAID-levyjä sekä levyjä joiden koko on yli 2 Tt. Se on monipuolinen ja selkeäkäyttöliittymäinen ohjelma kaikkeen levyosioiden perushallintaan.

Ohjelma on ladattavissa seuraavalta verkkosivulta MiniTool Partition Wizard.


RESURSSIENHALLINNAN KORVAAJA


Resurssienhallinnan korvaajaksi tai ainakin täydentäjäksi suosittelemme ilmaista xplorer2 Lite ohjelmaa. Ohjelmassa kannattanee valita View-valikosta "Tile horisontally" ja "Quick viewer". Ohjelma on huomattavasti kätevämpi kuin Resurssienhallinta, ja se on ilmainen henkilökohtaiseen ja akateemiseen käyttöön.

Ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta xplorer2 Lite.


TIEDOSTOJEN JA KANSIOIDEN HAKUOHJELMA


FileLocator Lite on kätevä, nopea ja monipuolinen ilmainen tiedostojen ja kansioiden hakuohjelma. Ohjelma on ilmainen sekä yksityisessä että kaupallisessa käytössä. Yritysversio tulee rekisteröidä (ilmaiseksi), jolloin siihen saa rekisteröintikoodin.

Ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta FileLocator Lite.


TIEDOSTOJEN JA KANSIOIDEN SYNKRONOINTI


Tiedostojen ja kansioiden synkronointiohjelmaksi suosittelemme ilmaista suomenkielisellä käyttöliittymällä varustettua FreeFileSync-ohjelmaa. Ohjelma on kätevä ja nopea esimerkiksi tiedostojen varmuuskopioden ottamisessa.

Ohjelman voi ladata seuraavan verkkosivun kautta FreeFileSync.


MUISTION KORVAAJA


Muistion eli Notepadin korvaajaksi tai täydentäjäksi suosittelemme Notepad++ -ohjelmaa. Tämä lähdekoodin editointiohjelma on ilmainen ja suomenkielisellä käyttöliittymällä varustettu. Itse käytän Notepad++ -ohjelmaa muun muassa verkkosivujen viimeistelyyn sekä esimerkiksi erään tietyn ohjelman suomentamiseen.

Ohjelman voi ladata seuraavan verkkosivun kautta Notepad++.
VERKKOSIVUJEN TEKOVerkkosivujen tekoon suosittelemme ilmaista, suomenkielisellä käyttöliittymällä varustettua BlueGriffon-ohjelmaa. Ohjelma toimii WYSIWYG (What You See Is What You Get) -periaatteella ja on ladattavissa osoitteesta BlueGriffon. Ohjelmasta on olemassa myös edullinen maksullinen laajempi versio.
VERKKOSIVUJEN SIIRTO NETTIINVerkkosivujen siirtoon nettiin suosittelemme esimerkiksi ilmaisiin Waterfox tai Pale Moon -selaimiin helposti asennettavaa lisäosaa FireFTP. Myös lisäosa FireFTP on ilmainen.

Waterfox-selaimen ja FireFTP-lisäosan etuna ovat niiden suomenkieliset käyttöliittymät.

(Pale Moon -selaimen ja sen myötä myös FireFTP-lisäosan saa myös käyttöliittymältään suomenkielisiksi, kunhan googlaa helpot ohjeet netistä. Pale Moon -selaimen ohjelmakoodi on vain oleellisesti vanhempaa kuin Waterfox-selaimessa käytetty ohjelmakoodi, mikä puhuu Waterfox/FireFTP -yhdistelmän valitsemisen puolesta.)

Lisäosan voi ladata Waterfox ja Pale Moon -selaimiin seuraavalta verkkosivulta FireFTP.

Waterfox-selaimen puolesta puhuu lisäksi sen tuore ja tietoturvaltaankin varsin ajantasainen ohjelmakoodi.ETÄTUKIOHJELMAEtätukiohjelmaksi suosittelemme ilmaista TeamViewer -ohjelmaa. TeamViever on suomenkielisellä käyttöliittymällä varustettu ja ilmainen ei-kaupallisessa käytössä.

Ohjelman voi ladata seuraavalta verkkosivulta TeamViewer.MUSIIKKISOITIN JA MUSIIKIN ORGANISOIJA


Paras musiikkisoitin ja musiikin organisoija mielestämme MusicBee -ohjelma, jota kehitetään aktiivisesti.


MusicBeen voi ladata seuraavalta verkkosivulta MusicBee.
quote Vain paras on kyllin hyvää. Joskus ilmainenkin voi olla paras. unquote

image

Main image courtesy of Stock Xchng